25 مرداد 1393 - 8:18 شناسه خبر: 254 نسخه چاپی

کاهش 60 درصدی قیمت خرما

بی‌توجهی وزارتخانه‌های کشاورزی و تجارت به دلالان خرما

بی‌توجهی وزارتخانه‌های کشاورزی و تجارت به دلالان خرما کاهش 60 درصدی قیمت خرما
 دبیر کل انجمن خرمای ایران ضمن انتقاد از بی‌توجهی وزارتخانه‌های کشاورزی و تجارت به سودجویی دلالان خرما، از کاهش بیش از 60 درصدی قیمت خر ...

 دبیر کل انجمن خرمای ایران ضمن انتقاد از بی‌توجهی وزارتخانه‌های کشاورزی و تجارت به سودجویی دلالان خرما، از کاهش بیش از 60 درصدی قیمت خرما پس از ماه رمضان خبر داد و گفت: انتظار است ستاد تنظیم بازار خرما بعد از سه سال به منظور ساماندهی تولید، بازار و صادرات این محصول مجددا احیا شود.

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران، علی اصغر موسوی ؛ با بیان این‌که بعد از ماه رمضان به دلیل وجود دلال‌ها قیمت‌ها بالا بود که اکنون با توجه به کاهش تقاضا قیمت‌ها افت نازلی داشته است، گفت: در ماه رمضان خرمای 600 – 700 گرمی به قیمت 5000 تا 6000 تومان در بازار عرضه می‌شد در حالی که اکنون همین بسته‌ها 2000 تومان فروخته می‌شود.

وی ادامه داد: افرادی که این کار را می‌کنند قصد دارند خرما را به قیمت نازل‌تری از نخلداران بخرند که این مساله موجب تحمیل ضرر و زیانی به نخلداران شده است.

دبیر کل انجمن خرمای ایران قیمت خرما را در نخلستان‌های کرمان کیلویی 2200 تومان و در نخلستان‌های بندرعباس کیلویی هزار تومان عنوان و اظهار کرد: این قیمت به نسبت هزینه‌های نخلداران هیچ توجیهی ندارد.

موسوی افزود: سه سال پیش قیمت خرما کیلویی 2000 تا 3000 تومان بود و تاکنون نیز نه تنها افزایش نیافته بلکه در برخی مواقع با کاهش قیمت نیز مواجه بوده‌ایم.

وی راهکار تنظیم بازار خرما را خروج دلال‌ها از بازار این محصول عنوان کرد و گفت: تاکنون پیگیری‌های بسیاری برای رفع این مساله داشته‌ایم اما وزارت تجارت واکنشی به این موضوع نشان نمی‌دهد و وزارت جهاد کشاورزی نیز توجه چندانی به این بخش ندارد.

دبیر کل انجمن خرمای ایران اعلام کرد: با توجه به شرایط می‌توان گفت قیمت خرما 2000 تا 3500 تومان در بازار برای مصرف‌کننده عرضه می‌شود که البته می‌توان خرما را تا بسته‌ای هزار تومان هم در دستفروشی‌ها تهیه کرد.

موسوی راه حل این مشکل را تشکیل مجدد ستاد خرمای کشور و ارائه‌ کمک‌های مالی و تسهیلات به کارخانه‌ها برای بسته‌بندی خرما عنوان و اظهار کرد: باید بتوان بازار خرما را ساماندهی و با ایجاد برنامه‌ریزی‌هایی خرمای ایرانی را به‌طور رسمی وارد بازار بین‌المللی کرد.

وی گفت: سه سال است ستاد خرمای کشور تعطیل شده و خرمای ایرانی بلاتکلیف مانده و تا زمانی که دلا‌ل‌ها از بازار خرما حذف نشوند، قیمت این محصول به ثبات نمی‌رسد. 

 

منبع: ایسنا